Alla inlägg under november 2007

Av Maria - 14 november 2007 08:03

När jag åker hem till Kallhäll på tisdagar så känns onsdagar som måndagar och så vips blir det fredag och en ny skön helg.


Och så träning med klubben ikväll, blir det 5 x 1000m, veckans tuffaste pass..   Det kommer bli jobbigt, laddar mentalt, har alltid lite svårt att ta ut mig riktigt. Rädd för att bli trött liksom..det är ju så..jobbigt? Springer inomhus på bana, känns som riktig proffsträning tills killarna i friidrottsklubben spurtar förbi. När jag sedan inser att de håller på med sin uppvärmning  kliver jag snällt en bana åt sidan och en trappsteg ner på hybris-stegen.

Av Maria - 13 november 2007 17:11

Efterlyser bra sitt-gymnastikövningar. Idétorka. Bra med en bortförklaring för att få sitta och lyssna på gammal musik dock, slipper nörd-stämpeln när jag talar om att det är till pensionärernas gympa ;-)


Använder mig av följande repertoar:

Hej gamle man, Leende guldbruna ögon, Ljuva sextiotal, Gammeldags musik, Gabrielle., Gamle svarten, Lyckliga gatan, Jag ska måla hela världen lilla mamma... och några fler. Grymt skön musik. (till de äldre förstås).


Lite bilder på inramnings-resultatet.

Av Maria - 13 november 2007 10:56

Körde just lite stretching av hälsenan, och konstaterar att den fot som var skadad och som fått en massa rehab, bla stretching, nu är mycket rörligare än den andra. Plockade fram goniometern och konstaterar att det är ca 10 graders skillnad. Vä: 115 grader flexion, Hö: 125 grader flexion.


Vad har ni?



Av Maria - 13 november 2007 10:36

Trots halka, mörker och småregn var vi ett tappert gäng på 8 personer som joggade ut från Friskis-huset igår kväll. Den här veckan ledde Hugo passet och jag joggade som värd, det är rätt skönt ibland att slippa tänka...bara att jogga med och se till så ingen kommer på efterkälken. Det blev ett lugnt pass med tanke på underlaget, bra för mina ben efter söndagens långpass.


Idag står det vila på träningsschemat, åker hem till Kallhäll redan med 14-tåget eftersom jag ska sätta ihop gymnastikprogram och behöver datorn hemma.


PS. satte upp tavlorna igår kväll, blev riktigt trevligt på väggen. Lägger in bild ikväll så får ni se hur det ser ut, kul kanske för er som var med då jag flyttade in.. 

Av Maria - 12 november 2007 15:59

Riktigt såhär fint var det kanske inte i helgen, men det var i alla fall vitt! Annat var det i morse då jag kl 05:13 klev ut ur porten och steg ut i sån där luft som man väntar sig se fiskar i. Sånär som på ett par förrädiska isfläckar lyste gräset grönt bredvid vägen, och jag förstod redan då att idag blir det svårt att få ut åldringarna på promenad. Väl på centralstationen fick vi veta att tåget var inställt pga lokfel, så det var bara att sätta sig och bittert vänta en timme tills nästa tåg. Då kändes det nödvändigt att stiga upp kl 5 på morgonen... nåja, efter en hel del tåhävningar och balansövningar på perrongen tror jag den timmen får kallas friskvård i min flextid.


Nu är iaf arbetsdagen över och jag sitter kvar en stund på kontoret innan det är dags för Friskis & Svettis-jogging. Den börjar kl 18 så jag tänkte hinna köra en runda på gymmet innan. Sen ska jag hem och sätta upp mina fina foton från i somras, var på IKEA igår och inhandlade ramar. Jag får fota väggen med fotona (haha) så ni får se resultatet.


Jag har upptäckt en funktion på nätet som jag tänkte passa på att tipsa om, på jogg.se kan man rita in sina löprundor på karta och få exakt längd på dem. Fast ibland är det bättre att låta bli, tex när man varit ute i skogen nästan två timmar och bittert konstaterar att man avverkat ynkliga 16.3 km..vilket ger en kilometertid på drygt 7 minuter. Jag skyller på terräng och bristande orienteringsförmåga (sprang med karta). För man måste ju alltid skylla på något.. eller?

Av Maria - 11 november 2007 22:38

Så kunde jag inte låta bli ändå... efter att länge läst om alla bloggar, efter att jag låtit uttala saker som "äh alla skaffar blogg, det är inget för mig..vem som helst kan ju läsa vad jag skriver, det kan aldrig vara bra..etc etc"



Jag vill bara säga: Välkommen till min alldeles egna lilla blogg! Här kommer jag framförallt skriva om min väg till maraton 2008, men även om annat smått och gott som förgyller (och förpestar?) min vardag. Varför vill jag göra det? En piska och morot i träningen, ett sätt för min kära familj som bor väldigt långt bort att se vad jag pysslar med, tidsfördriv... jag får helt enkelt se vad detta skrivande ger mig.



Låt bloggen börja

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards