Alla inlägg under januari 2008

Av Maria - 20 januari 2008 19:48

Det är något med den här helgen som inte är som det ska. Kan ha att göra med dålig sömn de senaste dagarna, för allt går mig inte i händerna direkt... Igår kväll var vi bortbjudna till svärföräldrarna, Jens lillasyster har precis fyllt tonåring så vi skulle fira henne. Mia undrade om vi kunde ta med vin för dom hade inte hunnit med bolaget, visst, inga problem. Hade en oöppnad bag-in-box rött krav-vin hemma, perfekt. Väl framme (kan tillägga att jag var sådär jobbigt asocial till sinnes, efter två nätter med 4h-sömn..när jag är trött är jag inte glad, det tror jag flera av mina närmaste kan skriva under på. Men väluppfostrad som man är drar man på sig familjemiddagsleendet och hoppas att kvällen inte ska bli alltför långdragen) Nåväl, när jag som bäst kämpar med att få fram kranen till vinboxen genom det där lilla hålet, så vad händer? Jo, hela kran-helvetet låssnar och helt plötsligt står jag mitt i en fontän av rödvin! Hela jag, hela köket och lite till fullkomligt dränks i ca 2 liter härligt rödvin. Sweet. "men det är lugnt och oj vad lätt det går att fixa och den vita duken var ju ändå gammal och billig..." Helvetes jävla skit formas i min mun men sväljs ner i halsen tillsammans med gråten och tröttheten.


Nåja, kläderna torkade och kvällen blev ok. Väl hemma skulle jag försöka tvätta katastrofen på natten, ty alla tvättider var upptagna. Möts dessvärre senare av en skrikande lapp som säger att så får man minsann inte göra, och två maskiner dyngsura kläder som någon av våra kära grannar stängt av ca 10 min efter att jag startat dem.  Människa, get a life! Nog för att han/hon har rätt men det kan inte vara lätt att vara så bitter... men tack och lov för Johan, vi fick låna hans maskin så nu har vi precis släpat en ikea-kasse full med halvtorra (dock rena) kläder över Kallhäll.



Av Maria - 19 januari 2008 17:18

Vill man av någon anledning som jag inte kan komma på se vilka rundor jag springer på karta, så gå in på www.jogg.se och sök efter Maria Carlsson i Järfälla. Man måste dock registrera sig för detta, men det kostar inget och så kan ni ju då själva rita upp era rundor och få sträckan på dem!

Av Maria - 19 januari 2008 09:01

Jag tror jag ska skriva in mina löpresultat i mitt CV... för vad säger det inte att man sprungit 3 lidingölopp, 1 maraton, 1 halvmaraton och x antal kortare lopp? Vad krävs om inte tålamod, målmedvetenhet, kämparglöd, uthållighet, god planeringsförmåga, disciplin mm? Lägg där till att jag har god kondition, få sjukdagar, gott humör, ej i riskgruppen för depression och allt annat som löpningen ger mig rent fysiskt....


Veckan som gått har hittills innehållit ett pass med F&S som jag ledde, och som vanligt missbedömmer jag tidåtgången och de stackar joggarna får springa lite längre än vanligt... =/ aja, ett bra pass för egen del blev det ;-) Sen vilade jag i tisdags, onsdag var det först buggkurs! och sen träning med klubben. 3 x 2000 m, tiderna blev 8.31, 8.32 och 8.35 Torsdagen tillbringades i en väns soffa med semla i handen.. åh vad den satt bra. Fast jag hann med en sen joggingrunda mellan 21-22 när jag kom hem, en skön joggingtur i lagom fart. Igår var det party, och nu är det dags för långturen! Ska se efter i träningsdagboken, man jag tror långpasset är uppe i 1h 50 min nu.. ute är det regn och blåst, ser inte så himla skönt ut...



Av Maria - 15 januari 2008 11:23

För att skriva en kommentar trycker du på texten "kommentera" som finns till höger alldeles ovanför den här texten. Konsultera Danne om du inte lyckas.

Må så gott!

Av Maria - 15 januari 2008 11:22

Med lång väntelista blir även avbokningarna många, ty flera åkommor läker sig själv… Så med en lucka i schemat passar jag på att skriva några rader här!

 Jag har idag flyttat in till Johans gamla rum, han jobbade sin sista dag igår så nu är jag lämnad åt mitt öde… faktiskt himla synd att han inte är kvar, lärde mig mycket under introduktionsveckan.. Nåväl, jag ska väl klara att stå på mina egna ben också =) Och utan kollegor är jag inte. Börjar smälta alla intryck och komma in i rutinerna här, och jag trivs faktiskt över förväntan! Min bild av vårdcentral var lite snedvriden, det var snarare en bild jag skapat mig för att kunna säga att: ”Jag vill inte jobba på VC, där behandlar man bara patienter på löpande band och utan engagemang”, när jag i själva verket bara var rädd för utmaningen. Anfall är bästa försvar. Men nu sitter jag ändå här med svansen mellan benen och trivs ;-)
Av Maria - 13 januari 2008 21:41

Så var helgen över, en bra helg som vanligt. Gårdagen var riktigt kul, många trevliga och en del rätt konstiga krogar blev det ;-)


Idag en riktigt slapp filmdag.. rekommenderar De fördömda och The brave one..


Tidig morgon i morgon, ska nog krypa till kojs strax.


Sov gott!


Av Maria - 12 januari 2008 14:12

Dags att starta uppladdningen inför kvällen pendelrunda! Jämförbart med en klassisk pubrunda med anpassning till sthlm förorter. Pendelrundan innebär att vi startar med middag och öl i Kungsängen, därefter tar vi pendeltåget mot stan med vätskestopp på varje station =) Det blir 10 vätskestopp på vägen, jag planerar att byta ut ölen mot ett stort glas vatten någonstans på mitten..



Av Maria - 12 januari 2008 14:07

Tänkte köra en upprepning av förra veckans långpass, men på väg mot ängsjö ändrade jag mig.. kände mig dels lite sliten, värkte lite i vä knä och hö häl... och så var det grått och blött och allmännt trist. Så jag tog en kortare runda, sen sprang jag hem till Zigge och kollade om han ville följa med ut i skogen! Behövde inte precis be honom flera gånger, som vanligt var han genast med på noterna =) Lite svårt bara att få honom att förstå att det stora gröna mjukdjuret med tentakler inte kunde följa med ut i skogen. Så men förnyade krafter gav vi oss ut på en off-road tur över snår och rötter, betydligt roligare än min tänkta tråk-runda! 1h 26min totalt blev det så det får iaf räknas som ett långpass. Har dessutom en "lugn" vecka dvs runt 3h total löptid så det passade rätt bra.

Skapa flashcards