Senaste inläggen

Av Maria - 21 februari 2009 22:48

Jag känner egentligen inte för att skriva något, men gör det ändå bara för att det var så länge sedan. Samtidigt som jag sagt att jag bara skriver när jag känner för det. Och så gör jag precis tvärtemot. Skriver för att jag ser att det fortfarande är fler besökare här än jag kan fatta, för att jag av någon anledning vill göra mina gäster nöjda. Ofta är det vad det handlar om i livet. Man presterar för att någon annan ska se det, för någon annans skull. Vad spelar det för roll att man hade alla rätt på tentan om man inte får berätta det för någon? För att lära sig? Nej du, för att någon annan ska tycka att jag varit duktig. Varför ta fler patienter än jag behöver varje vecka? För patienternas skull, för att minska på väntetiden? Nähädu, för att chefen ska tycka jag presterar väl.


Jag beundrar dem som gör saker för sin egen skull och skiter i vad folk tycker. De som inser att man inte behöver vara omtyckt av alla för att ha goda vänner. De som vågar ställa dumma frågor för att de undrar över svaret. De som vågar lyssna på sig själv.


När jag springer är jag nöjd med mig själv, och då bryr jag mig inte så mycket om att andra ska vara nöjd med mig. Därför trivs jag inte när omgivningen börjar ha förväntningar på mina löpprestationer. Då drar jag mig tillbaka till skogen, ensam, utan klocka, utan krav, men med öppna sinnen. Tills jag längtar tillbaka. För visst finns det också en tävlingsmänniska i mig som älskar kraven på prestation!


Vem sa att livet inte är komplext?

Av Maria - 21 februari 2009 22:44

These are the rules:

Go into the My Pictures folder or your own personal image folder. Go to the sixth folder, and then select the sixth picture. Show the picture on the blog and write something about it. Invite then six new to join the challenge. Link to them and let them know that they are challenged.


Bilden är från julmiddag här i Stuvsta förra året, vår vän Jonas med gitarren!

Jag kommer nog dock bryta kedjan och låter bli att skicka utmaningen vidare...har helt enkelt ingen lust. 


Av Maria - 13 februari 2009 22:27

Jag har blivid utmnad av Sofia...4 AV MINA FAVORIT TV-PROGRAM, Nip/Tuck, Sport (skidor, skidskytte, friidrott), Work Out, Boston Tea Party

4 SAKER JAG GJORDE I GÅR, Jobbade, sprang, skrattade, somnade till talboken


4 SAKER JAG LÄNGTAR TILL Vertex , BAMM, Påsk hos brorsan och sommarsemester


4 FAVORIT RESTAURANGER
66 kvadrat (Sushi i Stuvsta), Beirut Seller i Eskilstuna, Köttskola i E-tuna, all form av pizza...


4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA 
Ullunderställ, en hurts till skrivbordet, lite sommarklänningar och trailskor (inte i kombination)


4 BLOGGAR JAG UTMANAR

Bror, Hugo, Åsa och... det får räcka så 


Av Maria - 13 februari 2009 20:35

Det blir som ni märker inte så mycket gjort här inne, men jag har lite annat på G som kräver min kreativitet... vänta och se.


Ett gympass blev det idag, och det var precis så nice som jag visste att det skulle bli. Axeln börjar funka som den ska, iaf inom ett visst rörelseomfång... Vasaloppet känns riskfritt.  

Av Maria - 13 februari 2009 15:05

Det går lite segt med träningen... eller nej, det går riktigt bra, men det känns lite segt de senaste dagarna. Sitter nu och försöker ladda inför ett gympass på friskis innan jag åker hem till sthlm, men det känns ungefär som ett enormt berg att bestiga. Samma sak igår, skulle på träning med Linnéa men kände mest för en stor påse smågodis och en filt i soffan. Nu var tåget försenat igår så det blev ändå ingen träning med klubben, men det planerade tröskelpasset ersattes med drygt 7 km löpning med ryggsäck i hyggligt tempo så det känns ok ändå.


Det sitter i skallen. Jag har negativa tankar, tänker att jag vill ha träningen avklarad, vill bara ha den sköna känslan efteråt och åka hem till fredagkvällen. Nej, nu tänker jag om. Arbetsveckan är över, sitter ensam kvar och har inget tid att passa. Lugnet är totalt. Har förmånen att kunna gå och träna när jag vill, som jag älskar! Känna hur musklerna tröttas, mjölksyra, svett.. känna mig stark och snygg för en stund.


Skulle kunna ta första tåget hem, men jag väljer att köra ett hårt gympass för att jag unnar mig själv det.


Trevlig helg mina vänner

Av Maria - 9 februari 2009 21:31

Det blir inte mycket skrivet här nu. Men så får det vara. Skriver gör jag då skrivandet lockar, men en lägesrapport kan jag alltid knappa ner ändå!


Långpasset i går var det första för säsongen som kändes bra! Drygt 23 km och jag orkade ha iaf lite tryck i stegen nästan hela vägen, vilket också känns idag i form av träningsvärk i hela benen.. men det är bara välkommet så länge jag lyckas köra bra pass. Idag ledde jag joggingen med F&S, ett pass med lite olika fartlekar som avslutades med 5 vändor uppför halva slalombacken tillsammans med Anders, min BAMM-parter och goda vän. I morgon blir det korta intervaller med Linnéa, och därefter vila! 


För övrigt hatar jag fortfarande SL som ständigt ger mig långa, dryga, kalla, dyra, trötta timmar i Flemingsberg i väntan på nästa tåg till Eskilstuna. Detta gör att jag några dagar i veckan måste jobba längre för att få ihop mina 40h, och en ytterliggare timme kan läggas på mina vanliga 12-timmarsdagar. Ok, lite självömkans bitterkärringvarning på mig nu, men det skiter jag i. Jag tycker faktiskt det är lite synd om mig. 

Av Maria - 7 februari 2009 21:30

Idag var vi på tapetjakt, och redan i första fösöket hittade vi vad vi sökte. Börjes färg på Söder, där fanns vår prickiga köksförändring.

Av Maria - 7 februari 2009 19:36

Sitter och försöker komma på en inledning till detta inlägg... kreativitet-torka, så jag skriver bara.


Jag sitter och mår gott. För en vecka sedan satt jag och mådde mindre gott. Jag vet inte hur det är för andra, men för mig är det så tydligt hur humöret skiftar i perioder, till synes utan särskild anledning. Jag vet att när livet går i moll så är det bara att vänta ut mörkret. Snart ser allt ljusare ut, motgångar känns obetydliga och möjligheterna oändliga.


Igår blev det ett intervallpass på löpbandet på F&S. jag trotsar ständigt dessa "Uppvärmning max 10-minuter" -lapparna och kör samvetslöst färdigt det jag planerat och låtsas inte se alla menande blickar. Jag är en ganska egoistiskt person. Det är en av mina dåliga sidor. Jag är omtänksam och snäll, men egoistisk. Det får vara okej så. Nåväl, jag hade alltså bestämt mig för 7 x 1000 m i 4.20-tempo med 1 minuts och 10 sekunders vila mellan varje, och så fick det bli. Ett bra pass, klarade alla intervallerna i detta tempo men hade inte fixat en till, så jag antar att det var ett bra upplägg...?


Och i morgon är det äntligen dags för långpass igen! Skidåkning, sjukdom och kurser är min bortföklaring till att det nu var 3 eckor sedan sist. Ska bli intressant att se vad kroppen säger.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se