Senaste inläggen

Av Maria - 1 februari 2009 15:41

Vi hade övning idag för att träna oss att hålla rätt tempo när vi leder våra joggingpass med F&S. Så när vi tog oss fram i makligt 7-minuterstempo tänkte jag: "Ja, ungefär såhär känns det när jag springer mina långpass nuförtiden".


Suck.

Av Maria - 30 januari 2009 22:00

Med några veckors dröjsmål är de här, bilderna från Nyår! Många bilder blir det och alla har jag inte orkar ladda upp. Fortsättning följer...

Av Maria - 30 januari 2009 21:26

Jag hoppas jag ska ha mens snart för annars vet jag inte hur jag ska förklara mig. I morse nästan grät jag när ett par vann en resa till Åre på RIX Morronzoo och nu igen när Morgan Alling fick 4 stycken 10-poängare av juryn i Lets Dance... vid normalt tillstånd är jag inte SÅ gråtmild (fäller bara tårar till Djurpolisen, Sjukhuset, Veterinärerna, Hitta hem, de flesta filmer jag orkar se klart till slutet, alla böcker som handlar om att någon dör/föds/skiljs åt....)

Av Maria - 30 januari 2009 18:07

Jag är trött på att vara förkyld. Jag är trött på att ha ont i axeln. Ingenting funkar som det ska när jag inte får träna, jag är trött hela tiden, jag är rastlös, jag är asocial, jag vet inte om jag är hungrig eller mätt, jag irriterar mig på småsaker och jag tar all kritik mycket personligt. Jag är en otrevlig person. Just nu är jag dessutom sur för att jag inte kan vara med på Maraton-Spinning med resten av jogginggruppen i F&S. 

Av Maria - 28 januari 2009 19:49

... tänkte jag i morse när jag ringde jobbet och sa att jag kommer i morgon. Lite optimistiskt känner jag nu efter att ha lagat mat en timme, helt slut. Aja, det är möte hela förmiddagen så det kanske går bra ändå.


Idag fick jag sota min svaghet att glatt visa mina överrörliga axlar för alla sjukgymnastkollegor genom att under full kontroll halv lägga dem ur led.

"Gör inte sådär, dom kommer bara bli ännu mer instabila..."

"Det är lugnt, jag har aldrig haft något problem med dem!"


Skulle bara ut och ta lite frisk luft, tänkte att det var bra för förkylningen. Så plötsligt, jag hann knappt blinka, så far benen iväg under mig och jag faller pladask rakt ner i backen.  I fallet kastade jag vänsterarmen bakåt och kände klart och tydligt hur ledhuvudet studsade ur sin ledhåla, ont som fan gjorde det! Tack och lov hoppade den strax efter tillbaka av sig själv.. Sen ska man ju, dum som man är, resa sig så fort som möjligt utifall någon såg (guud vad pinsamt!), vilket ledde till blodtrycksfall och en total mörkläggning av omvärlden... och pladask ner i backen igen. Mitt yrkesval till trots har jag en ovana att svimma så fort något i kroppen inte ligger där det ska. 


Men det gick bra. Har ont i axeln men jag tror inte det blev så illa. Och springa kan jag ju inte i vilket fall som helst förren jag blir kry, så axeln får några dagar på sig att återhämta sig.


Dagen tips: Använd broddar

Av Maria - 27 januari 2009 20:33

Citerar Anders Gärderud:

"Att ha ett långsiktigt uppsatt mål, och vara inne i processen som leder dig dit. Det är det intressanta. Vägen är den intressanta"


Så sant.  


Åh så frustrerande att vara förkyld... så dags det är att springa nu. Springa långt och fort. Satt och läste igenom gamla inlägg här, och för ett år sedan låg jag och körde tusingar på under 4 minuter... Far away. Far, far away... Av Maria - 26 januari 2009 19:57

Suck. Dubbelsuck. Jag är sjuk. Ont i ryggen, nacken, huvud och hals. Trippelsuck.

Av Maria - 25 januari 2009 06:55

Så var vi inne på årets första månads sista vecka. Julpyntet är bortstökat och plötsligt känns vårens tävlingar inte längre så avlägsna. En lägesrapport är på sin plats!


Veckorna innan jul började jag alltså springa med i IF LInnéa 2 dagar i veckan, och bortsett från den senaste veckan så kommer jag fortsätta med det under våren. (Varannan torsdagsträning missar jag dock för föreläsning i Idrottsmedicinkursen...) Under jul blev det en hel del skidor, liksom den här helgen som tillbringas i Ljustorp. Annars har det blivit 1 långpass/vecka på ca 2 mil.


Så, det känns rätt  ok träningsmässigt. Är inte riktigt i samma form som jag var förra året den här tiden om man ser på intervalltider, men jag känner mig ändå starkare och blir inte lika sliten efter långpassen. Långpassen ja, dessa går som jag tidigare skrivit extremt långsammt. Så långsamt som ni inte kan föreställa er, nätt och jämnt styrfart. (vi snackar 6.30-tempo ungefär) Så det blir nått att jobba lite på under våren. Jag vet, de SKA gå långsamt, men inte SÅ långsamt!


Träningstid de senaste veckorna (konditionsträning= löpning, skidor, inlines):

v48- 129

v49- 264

v50- 141 (förkyld)

v51- 342

v52- 426 (mkt skidor)

v1- 261

v2- 339

v3- 165


Den här veckan kommer landa på drygt 200 min, mest skidor. Framöver nu är planen om jag är frisk att under februari och mars köra 3v hård träning och 1v lätt... och med det hoppas jag 3e gången gillt komma under 4h på marathon, detta år i Skövde den 25 april! Sen vill jag slå pers såklart på Gbg-varvet någon vecka senare, dvs under 1.39.09


Nu ska jag ut i skidspåret en sista sväng innan tåget tar mig tillbaka till snöfattigare landskap. Pappa är ute med spårmaskinen så det är bästa möjliga service =)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se