Senaste inläggen

Av Maria - 13 januari 2009 13:49

Så var det dags att köra igång joggingen med F&S igen efter juluppehållet. Lite snopet hade vi en (1) motionär på 4 funktionärer... jaja, antar att folk inte tyckte mörkret, blåsten och slasket verkade så frestande. De vet bara inte vilket misstag de gör...  beslutade iaf att köra på Bas-intensitet allihopa så det blev ändå en liten trupp som joggade iväg från Vilsta. Själv behöll jag ryggsäcken på och fick på så viss ändå hyfsad bra träning. Efter avslutat pass anade jag nog att Anders inte skulle kunna motstå 5 vändor uppför slalombacken, och mycket riktigt fick jag sällskap =)


Samantaget ett rätt bra träningspass även om farten inte var mycket att skryta med. Ikväll träning med Linnéa igen, långa intervaller tror jag det stod så det är bara att ladda!


Av Maria - 11 januari 2009 08:57

När någon frågar vad jag tränar på för underlag så svarar jag att jag nästan bara springer i skogen. Desto mer terräng desto bättre, man kan nästan tro att jag helst undviker stigar och kör helt off-road. Backigt? självklart. Och just det, ibland kör jag pass fram och tillbaka över myren också. Grym träning, du skulle prova!


Det här är inte sant. Sist jag körde ett myrpass var nog en sommar för ca 3 år sedan när jag bodde hos mamma och pappa några månader. Det är inte så att jag ljuger medvetet, för det är den bild jag har av mig själv, det är så jag vill att det ska vara. Skulle jag träna efter hjärtat skulle jag komma närmare bilden, men ofta får det praktiska styra. Man kliver av tåget en station tidigare och springer hem, springer till jobbet, hem från jobbet, till gymmet... asfalt, asfalt, asfalt.


Men igår var det träning med hjärtat. Alldeles runt knuten har vi en spårcentral med helt underbara slingor, och då jag gav mig in i skogen längs den 15km långa smala slingrande stigen kom löpglädjen till mig. Som att återse en gammal vän som man inte märker hur mycket man saknat försen man ses igen. 


23,4 km blev det, otäckt sakta gick det men jag är ändå på G nu känner jag... Skövde Maraton 25/5 under 4 timmar, 3e gången gillt!


(När du kommer och hälsar på mamma så tar vi 10km-slingan!)

Av Maria - 10 januari 2009 09:27

Ligger och häller i mig vatten för att återställa vätskebalansen efter gårdagens partajande. Inflyttningsfest med tema kreativt skapande, lyfter jag blicken från soffan ser jag den fantastiskt dekorativa kökaväggen. Målandet var för att väggen ska tapetseras, men nu känns det nästan tragiskt att förstöra dessa konstverk...


Fick en vandringsguide över Sörmlandsleden på posten igår, och nu försöker jag få till en lagom sträckning för ett långpass... alt. kör jag ett 15km spår som finns här i närheten, det är nog 2-3 km till starten av det så det skulle bli runt 20 totalt...   hmm, får se vad det blir.

Av Maria - 8 januari 2009 22:06

Träning med Linnéa idag. Klev in i klubblokalen och han se uppgörelsen på den stora plankan-utmaningen mellan Mia och Ken. Mia såg grymt stark ut men fick ge sig efter ca 5 min! och Ken tog hem en knapp seger. Blev lite sugen att testa själv mot klockan, men det får bli nån annan gång...


Sen var det träningsdags, var inställd på styrkepass vilket inte kändes så oroande eftersom jag är egentligen är starkare än jag är snabb. Men passet byttes ut till fartlek runt Söder. Kände mig lite seg i kroppen men tog ända häng på snabbingarnas ryggar. Tänkte att det håller så länge det håller. Efter ca 6 km kändes det där med "lek" dock långt borta, de andras återhämtning blev för mig en chans att komma ifatt igen. Ett rött ljus blev min räddning och jag hängde på ytterliggare ett par kilometer.  Men den sista biten fick jag ge upp, det blev inte mycket av de där tempoökningarna längre så jag körde mina egna 3 långsamma lyktstopar- 3 snabba lyktstolpar tillbaka till startpunkten för gemensam jogg tillbaka till Zinken.


Det var längsen jag var så trött efter ett träningspass, så himla skönt. Tack för det Linnéa! Mina tänkta kilometerintervaller i morgon får stå tillbaka för festförberedelser här hemma, jag laddar inför lördagens långpass med vinbål och snittar istället! (inflyttningfest i Stuvsta, välkomna hit!)

Av Maria - 8 januari 2009 22:04

En säljare från ComHem ringde mig förra veckan: "Du har nu chansen att få vårt superbra TV kanal-abbonemang för bara 349kr/månad. Då har du kanalerna x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,
x den första månaden och därefter kanalerna x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x, bra va?"

Jag: "Ja det låter ju toppen!" (Exalterad på rösten) "Men jag ser ju förstås mest på 1an och 2an... ni har inget sånt abbonnemang?"

Försäljaren: "Jo men då har vi lilla paketet, då får du till en kostanad av bara 249 kr/månad kanalerna x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x och så kan du uppgradera till stora paketet när du vill"

Jag: "Fasen vad bra! fast... jag har ju liksom 1an och 2an redan nu..."

Försäljaren:"ehhhhhhh...."

Jag:"...så jag tror inte jag behöver varken lilla eller stora paketet. Jag tror faktiskt att de flesta skulle må bra av att se mindre på TV, så jag tycker du har ett dåligt jobb"

Försäljaren: "Ha en bra dag, hejdå"

Har man lite tid över tycker jag man kan driva lite med dem... det är ju kul, inget personligt, och så får man lite utlopp för sina försäljar-aggressioner!

Av Maria - 5 januari 2009 19:06

Någonstans börjar jag inse att jag om en och en halv månad står på startlinjen för Vasaloppet. Jag märker att jag tränar mer rygg och triceps på gymmet. Jag kommer på mig själv med att fundera över utrustningen. Mina fingrar slår numret till storebror för att kolla uppresa. Jag funderar om starten går i Sälen eller i Mora, och helt plötsigt har jag sökt ledighet måndagen 2 mars... och, mest av allt, jag har börjat visualisera brorsans ansiktsuttryck när jag glider förbi stationen i Evertsberg....


(för er som inte vet, min käre brors första och hittills ändå Vasaloppsförsök tog abrupt slut i Evertsberg för några år sedan då hamstrings tyckte att de gjort sitt.... så blev du uthängd och förnedrad på bloggen också Danne... kanske dags för ett nytt försök?)

Av Maria - 4 januari 2009 05:17

Livet rusar. Dagar avverkas, veckor passeras, månader går. Den där dagen långt fram då vi skulle göra något särskilt är plötsligt här. Men livet rusar inte som ett expresståg, snarare som ett skepp på stomigt hav. Vissa dagar är allt toppen, man är stark, man har flyt, man älskar sitt jobb, vänner hör av sig, livet leker. Andra dagar vill man bara dra täcket över huvudet och somna om. Trött. Prestationsångest över en ovanligt jobbig arbetsdag. Man tar felaktiga beslut, man är grinig, känner sig ensam och oförstådd. Uppgifter som hotar att kväva en, varför lovade jag att gå på det där mötet?


Där finns löpningen för mig.


När jag är ledsan tar jag en springtur

-Det gör mig glad

När jag är trött tar jag en springtur

-Det gör mig pigg

När jag är arg tar jag en springtur

-Det gör mig snäll

När jag misslyckats tar jag en springtur

-Det ger mig självförtroende

När jag är rastlös tar jag en springtur

-Det gör mig harmonisk

När jag får prestationsångest tar jag en springtur

-Det ger mig perspektiv

När jag behöver tänka tar jag en springtur

-Det ger mig tid för mig själv

När det är som mest att göra tar jag en extra springtur

-Det gör mig lugn


Men glöm inte att havets vågor hör livet till. Upp och ner, fram och tillbaka. Man får må dåligt ibland. Det är inte farligt. Det är bara att hålla sig masten och surfa ut de värsta vågtopparna.
Av Maria - 3 januari 2009 15:53

I morgon blir det en investering i vinterkläder! Aldrig mer ett långpass i minusgrader i ett tämligen funktionsodugligt gammalt underställ och en fodrad skidjacka... svettigt och iskallt! Det var iof rätt segt redan från början, och de ca 3 kg på ryggen kändes som minst 10kg i uppförsbackarna. Men det sköna är, att trots en seg dag, trots dåliga kläder och packning så är det aldrig någon tvekan om jag klarar de dryga 20km som var planerade. Det gör att jag känner mig stark. Nog för att det gick i 6.20-fart, so what!


Sen kanske det inte var så smart att efter duschen på F&S gå till blodgivningen och bjussa på en halvliter blod som jag säkert behövde rätt bra själv..

- Har du ätit och druckit? Frågade tanten bakom disken.

- Jajemensan svarade jag medan jag hällde i mig en halvliter vatten och magen ropade högt efter energi. Att jag efter tappningen, då jag vinglade bort mot fikarummet och tog för mig friskt av allt som serverades, kanske gav ett något svultet intryck var ingen som bekymrade mig då. Efter 4 mackor, en skål müsli, fil och keso, 2 stora glas juice och 2 koppar kaffe fick jag dock en underlig blick av fikatanten och lite skamset slickade jag rent faten och åkte vidare hemmåt. 


Här är dagens runda! 

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=93841 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se